Şehir Üniversitesi ve Kütüphanesini Ziyaret Ettik

16.03.2017

ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ VE ARŞİVİ’Nİ İNCELEME ZİYARETİ

15 MART 2017

Bölümümüz öğrencileri ile birlikte 15 Mart Çarşamba günü Altunizade ‘de bulunan Şehir Üniversitesi Kütüphanesi ve Arşivi’ne bir inceleme ziyareti gerçekleştirdik.

Ziyaretimiz sırasında Kütüphane’nin deneyimli kütüphanecileri bizlere Satın Alma, Teknik Hizmetler ve Referans Hizmetleri bölümlerinin işleyişi ile ilgili sunumlar yaptılar. Sunum sonrası verilen arada kendilerinin ikramları ve öğrencilerimize birer heybeden oluşan hediyeleri oldu.

Arşiv Bölümü’nü ziyaretimiz oldukça ilginçti. Zira dijital ortama aktarılan dokümanların hangi işlemlerden (özellikle de OCR işlemi) geçtiklerini adım adım izleme şansımız oldu.

Bizlere karşı göstermiş oldukları sıcak misafirperverlikten ve paylaşımlarından dolayı Şehir Üniversitesi Kütüphanesi Direktörü Sayın Ayhan Kaygusuz’a ve ekibine çok teşekkür ediyoruz.