BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ARŞİV VE DOKÜMANTASYON MERKEZİ’NDE EĞİTİM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ARŞİV VE DOKÜMANTASYON MERKEZİ’NDE EĞİTİM

5 ARALIK 2017

Boğaziçi Üniversitesi’ne bağışlanmış veya üniversite tarafından edinilmiş kurumsal arşiv ve özel koleksiyon malzemelerini bir araya getirmeyi ve araştırmacılara açmayı hedefleyen ve 2015 yılından beri çalışmalarını sürdüren Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitime ikinci sınıf öğrencilerimiz ve Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Bilgin Aydın ile birlikte katıldık. Verilen eğitim kapsamında; özel koleksiyonlarda bulunan evrakların kodlanması, kataloglanması, dijitize edilmesi ve araştırmacılara açılması süreçleri hakkında bilgilendirme yapılmış ve birkaç örnek üzerinden gidilerek öğrencilerimizin uygulama yapmaları sağlanmıştır. Eğitim sonunda öğrencilerimize birer katılım belgesi de takdim edilmiştir.

Öğrencilerimize ve bizlere bu eğitime katılma ve çok değerli arşiv koleksiyonları hakkında yararlı bilgiler edinme fırsatını tanıyan Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi’nin Koordinatörü Sayın Prof. Dr. Cengiz Kırlı’ya, Koordinatör Yardımcısı Sayın Dr. Nurçin İleri’ye, Arşiv Uzmanı Sayın Başak Deniz Özdoğan’a, Dijitizasyon Uzmanı Sayın Abbas Bozkurt’a ve ziyaretimiz süresince bizlere eşlik eden BÜ Kütüphanesi Kataloglama Bölümü Sorumlusu Sayın Emine Hatun Gür’e çok teşekkür ediyoruz.